Vill du bli fodervärd?

23 AUG 2019 11:38
Skulle du vilja tillbringa mer tid i stallet än du gör och rida ut oftare? Vi erbjuder intresserade lektionsryttare, både ungdomar och vuxna möjligheten att bli fodervärd på en av våra lektionshästar.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2019 11:38

Vi har för närvarande några lediga foderhästar. Fodervärdsperiodens startdatum för hösten är 1/9-2019 och slutdatumet är 14/6-2020.

Följande hästar finns för närvarande tillgängliga:

• Walle
  • Pippin
  • Yelly
  • Rosé
  • Dopings
  • Gulan
  • Joplin (inte hela säsongen)
  • Trassel

Att vara fodervärd innebär att man ansvarar för hästens och utrustningens skötsel. På söndagar (och eventuellt lördagar) rider man ut i skog och mark tillsammans med minst en annan fodervärd eller privatryttare. Det är en fin möjlighet att få tillbringa mer tid och mysa i stallet med "din" häst, samt att komma ut på härliga ridturer i skogen.

Som fodervärd erbjuds man också att delta i fredagsdressyr, banhoppningsträningar, programridning och privatlektioner till rabatterat pris. Man betalar alltså samma som privatryttarna. Se våra priser här >>

Fodervärden deltar i stallag på helgen cirka en gång per månad enligt schema som bokas via bokadirekt. Att ha stallag innebär att man sköter fodring, fyller höpåsar, utsläpp, insläpp, mockning (ridskolehästarna), strö, byta vatten, sopa etc. Stallaget består av två delar. Förmiddag och eftermiddag. Förmiddagspasset startar med samling i stallet 07.00 och som fodervärd brukar man vara klar framåt 11-tiden med alla sysslor. Eftermiddagspasset börjar med samling kl 15.00 och innebär att man fodrar, tar in hästarna och sopar. Eftermiddagspasset brukar man vara klar med senast 17. Observera att sluttiderna är ungefärliga.
Är du under 16 år krävs att målsman eller annan vuxen också deltar i stallaget.

Detaljerade villkor och kostnaden för fodervärdsskapet finns att läsa i vårt fodervärdsavtal här >>

Vill du bli fodervärd gör du det genom att ta kontakt med Mia via mejl eller sms, så stämmer hon av med din ridlärare att du och hästen passar för varandra.

Hoppas att du vill bli en i vårt gäng med fodervärdar!

Instruktioner till hur man använder MinRidskola finns här >>