Covid-19 Skärpta regler

02 NOV 2020 10:24
Skärpta regler för att kunna genomföra ordinare lektioner! Vi ber alla hjälpas åt att följa och respektera reglerna och att påminna varandra så vi snart kan rida och umgås som vanligt igen.
  • Uppdaterad: 02 NOV 2020 10:24

OBSERVERA DE SKÄRPTA REGLER FÖR ATT KUNNA GENOMFÖRA DE ORDINARIE RIDLEKTIONERNA!

Distrikt och föreningar ska följa rekommendationer och råd från myndigheterna, och har särskild uppmärksamhet på de lokala skärpta allmänna råd som införts. Vi uppmanar alla att ta sitt ansvar för att hindra smittspridning.

Personer med förkylnings- eller sjukdomssymptom ska inte besöka verksamheten. Den som har personer i riskgrupper i sin närhet bör också avstå besök. Om någon mot förmodan kommer till sin lektion med symptom kommer ni att skickas hem.

Tvätta händerna, antingen med tvål och rinnande vatten, eller om det inte går, använd handsprit. Detta är särskilt viktigt i toalettområdet.

Vi städar toaletterna ofta.

Avbokning och igenridning

Boka av på minridskola.se eller via sms/mail. Igenridning bokar ni via mejl till This is a mailto link

Medföljande personer/medhjälpare

Vi begränsar medföljande till max 1 person om ett verkligt behov finns, annars kom själva. Personerna på läktaren ska hålla önskat avstånd mellan sig (2 meter) och så få som möjligt samlas.

Omklädningsrum

Tänk på att byta om hemma, använd inte gemensamma omklädningsrum. Ni har möjlighet att hämta era kläder men de får sedan inte lämnas kvar för ombyte till nästkommande lektion. Skåpen får användas under förutsättning att alla hjälps åt att hålla avstånd.

Rutiner vid ridning och användning av utrustning

• Max 1 person (och ev medföljare) i sadelkammare, putsplats och i avprickningsrummet.
  • Stanna inte kvar på anläggningen längre än nödvändigt. Kom 20 minuter innan lektionen och förbered hästen, rid och direkt efter att ni har tagit hand om häst och utrustning måste ni åka hem. Tyvärr inget mysigt stallhäng i dessa tider!
  • Rid med handskar!
    De elever som kommer utan handskar kommer att få rida med engångshandskar, finns innanför dörren i entrén.
  • Rengör sadlar och träns dagligen och mellan varje ryttare! Tyglar torkas med "babywipe" och handsprit. Ovansidan sadel samt stigläder och sadelgjordsstroppar, använd vatten och sadelsåpa.
  • Om hästen ska gå lektioner utan lucka emellan kommer ridläraren hjälpa till med rengöring efter avsittning annars ansvarar varje elev för att rengöra ordentligt.

Avsutten verksamhet

Vi undviker övriga aktiviteter på ridskolan och skjuter de planerade teoritillfällena framåt.

Cafeterian är stängd.

Resor till och från stallet

• Om det är möjligt, färdas på ett annat sätt än med allmänna färdmedel eller kollektivtrafiken, till exempel gå eller cykla.
  • Välj ett färdmedel där du kan boka plats eller ett där du kan undvika trängsel.
  • Håll avstånd till andra på bussen och andra allmänna färdmedel.

Var rädda om varandra och håll en hästlängds avstånd!

Mia, Elli, Josse, Ebba och Jenny

Boka fredagsdressyr och kurser

Boka stallag

Heda Ridklubb är ett "Schysst stall", mot sexuella trakasserier i hästnäringen.

Vi samverkar med SISU