Externa nyheter

Nyhet från Egna nyheter

Ändringar för nationella klasser på GHS

(2021-04-19 13:54)
Med anledning av vårens tävlingsstopp blir det några förändringar i de nationella klasser som skulle ridits i samband med Gothenburg Horse Show. Läs här hur planerna ser ut.

Nyhet från Egna nyheter

Yrkesmässig idrott och tävlingsstopp - förtydliganden

(2021-04-19 13:11)
För att harmoniera med rådande restriktioner från Folkhälsomyndigheten som innebär ett stopp för tävlingar för aktiva födda 2005 eller senare, har Svenska Ridsportförbundet definition av yrkesmässig idrott förtydligats.

Nyhet från Egna nyheter

Särskilda regler för elitallsvenskans lag

(2021-04-19 13:01)
Snart är det dags för premiär i årets upplaga av Folksam Elitallsvenska. Första zonen rider sin omgång sista helgen i april, de övriga rider helgen därpå. Elitallsvenskan är ridsportens högsta serie.

Nyhet från Egna nyheter

Vi söker ordförande till körkommittén

(2021-04-19 12:05)
Svenska Ridsportförbundet söker ordförande till kommittén för sportkörning.

Rolf-Göran GP-segrare

(2021-04-19 07:59)
Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W såg till att den svenska nationalsången spelades i tyska Westergellersen under söndagen. Ekipaget red hem segern i Grand Prix-klassen på 145-höjd.

Katrin Norling premiärsegrare på Gärds RF

(2021-04-17 15:28)
Gärds Ryttarförening bjöd på internationell fälttävlanspremiär i helgen. I den trestjärniga klassen blev det storseger för Katrin Norling och Fernando-Ukato. I den tvåstjärniga klassen vann Amanda Andersson på Jersey.

Nyhet från Egna nyheter

Vill du testa sportkörning!

(2021-04-16 13:23)
Såg du dubble världsmästaren Tomas Eriksson i Mästarnas Mästare och blev sugen på att ta tömmarna? Materialet ”Prova på sportkörning” hjälper dig och din förening köra igång.

Nyhet från Östergötlands Ridsportförbund

Årets ridlärare Malin Hansson

(2021-04-16 08:53)
Nu kan du följa årets ridlärare Malin Hansson på ÖRFs instagram under några dagar, ostergotlands_ridsportforbund. Här på hemsidan kan du läsa Malins egen presentation och motiveringen till Årets ridlärare 2020.

Det tillfälliga nationella tävlingsstoppet har hävts från och med 12 april. Med anledning av utbrottet av EHV-1 i Europa rekommenderar Svenska Ridsportförbundet att utökade försiktighetsåtgärder genomförs inför och på tävling av ryttare/arrangörer.

Utveckla verksamheten med projektstöd

(2021-04-13 14:00)
Utveckla din förening genom Projektstödet. Här hittar du några tips på insatser som kan påbörjas även om det finns coronarestriktioner att förhålla sig till.

Nyhet från Egna nyheter

Driva ridskola i ny upplaga

(2021-04-13 12:06)
Nya boken och webbplatsen Driva ridskola samlar frågeställningar, framgångsnycklar och inspiration för hållbar och kvalitetssäkrad ridskoleverksamhet.

Louise Etzner Årets nykomling på jubilerande Parasportgala

(2021-04-12 18:30)
Louise Etzner Jakobsson utsågs till Årets nykomling på den 5-årsjubilerande Parasportgalan på måndagskvällen. Maria Guggenberger från ATG var med på galan som prisutdelare.

Internationell fälttävlanspremiär hos Gärds RF

(2021-04-12 12:09)
Efter vinteruppehållet, som förlängdes med tävlingsstopp på grund av EHV-smittan bland hästar, är det äntligen dags för säsongens fälttävlanspremiär. I Sverige är det Gärds Ryttarförening som bjuder in till såväl internationell som nationell...

Dags att söka utbildning

(2021-04-11 08:40)
Vill du utbilda eller fortbilda dig inom ridsporten? Hästsportens Folkhögskola erbjuder flera kurser med start efter sommaren, sista ansökningsdag är den 15 april.

Förre FEI-ordförande Prins Philip har gått bort

(2021-04-09 16:11)
Prins Philip, hertigen av Edinburgh, har gått bort. Den häst- och ridsportintresserade hertigen var ordförande för det internationella ridsportförbundet, FEI, 1964-1986.

Mejla: igenridning@hedaridklubb.se

E-post: mia@hedaridklubb.se