Externa nyheter

Nyhet från Egna nyheter

Steffi och Sparven tillbaka på toppen

(2021-10-15 18:14)
Grevlundas stjärnskott Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow är tillbaka i hetluften. Efter ett längre uppehåll har de redan slagit till med en GP-seger. Här berättar Stephanie om uppehållet och om ekipagets framtidsplaner.

Dags för världscuppremiär i Oslo

(2021-10-15 16:03)
Efter förra årets inställda tävling har det äntligen blivit dags för årets premiär av västeuropeiska hoppligan Longines FEI World Cup. Den 17 oktober avgörs första deltävlingen i Oslo och SVT sänder klassen. Under fredagen blev det blågul seger.

Tre svenskridna hästar toppar WBFSH

(2021-10-15 15:00)
Listan över World Breeding Federation for Sport Horses domineras av svenskridna hopphästar denna månad. H&M Indiana, King Edward och Catch Me Not S utgör topp tre.

Kvalitetsmärkt ridskola

(2021-10-14 20:44)
Linköpings Fältrittklubb är först i Östergötland att få skylten ”Kvalitetsmärkt ridskola”, ett stolt bevis på att klubben svarar upp till Svenska Ridsportförbundets höga krav på kvalitet.

Föreningen Hästlycka

(2021-10-14 19:00)
Vår nyaste förening i Östergötland heter Föreningen Hästlycka och har sitt säte i Åtvidaberg. Vi hälsar dem mycket välkomna!

Nyhet från Östergötlands Ridsportförbund

Glädje och gemenskap på ÖRFs distriktskonferens

(2021-10-14 18:07)
Distriktsstyrelsen och distriktets sektioner, tävling- utbildning- och ungdomssektionen, har genomfört en utbildningsdag under ledning av Cathrine Tibbling, idrottskonsulent hos RF-SISU och föreläsare med fokus på glädje och motivation.

Avelssamarbeten på ridskola - inbjudan

(2021-10-14 17:43)
Intresset för ridsport ökar men att få tag på hästar som passar för ett av Sveriges viktigaste hästjobb är en ständig utmaning. Vi bjuder in till tre digitala träffar i oktober, för att inspirera till samarbeten mellan uppfödare och ridskolor.

Dubbla GCT-tävlingar i Slovakien – tre svenskar på plats

(2021-10-14 14:25)
Det är dags för några av världens främsta hoppryttare att ännu en gång göra upp i Global Champions Tour. Helgens tävlingar hålls i Samorin, Slovakien, och tre svenska ryttare finns på plats.

Dags för andra kvalet i Arena Youth Tour

(2021-10-14 12:52)
Sweden International Horse Show och Gothenburg Horse Show anordnar en gemensam ungdomstour i hoppning där finalisterna gör upp i Friends Arena och Scandinavium. Till helgen är det dags för andra kvaltävlingen.

Upplagt för nordisk kamp i Saab Top 10 Dressage

(2021-10-14 08:21)
Patrik Kittel och Therese Nilshagen representerar Sverige när Saab Top 10 Dressage och Sweden International Horse Show äntligen är tillbaka. Danska världstvåan Cathrine Dufour är också klar för start tillsammans med landsmaninnan Carina Cassöe...

Ny medlemsförening

(2021-10-13 08:17)
Vi hälsar S.T.O Ryttarsällskap välkommen som ny medlemsförening i Svenska Ridsportförbundet. S.T.O står för Stenungsund-Tjörn-Orust och föreningen tillhör Göteborgs & Bohusläns Ridsportförbund.

Fälttävlansfest med SM hos Gärds

(2021-10-13 07:46)
Den svenska fälttävlanssäsongen avslutas med en riktig fälttävlansfest när Gärds Ryttarförening bjuder in till internationell tävling med SM och unghästklasser den 15-17 oktober. Publik är välkomna och Equisport.tv sänder direkt.

Nyhet från Egna nyheter

Vi söker ordförande till fälttävlanskommittén

(2021-10-12 12:00)
Svenska Ridsportförbundet söker ordförande till kommittén för fälttävlan.

Ny miljömärkning för tävlingar

(2021-10-12 07:00)
Svenska Ridsportförbundet och Lövsta Future Challenge vill bidra till mer miljösmarta tävlingar genom att inspirera arrangörer att skapa mer hållbara evenemang. Samarbetet har lett till MiljöChecken.

Nyhet från Egna nyheter

Utmärkta ridskolor del i kvalitetsarbete

(2021-10-11 18:34)

Boka fredagsdressyr och kurser